Champagne trip s WineBoxCB – Den 7
- wineboxcb
- 8. 10.
- Minut čtení: 1
Závěr cesty Winebox CB do Champagne přinesl nečekaný, ale o to působivější zážitek. Plán byl prostý – návrat domů. Ale když si klient přeje ještě jeden zážitek, prostě to zařídíme. Na doporučení Tomáse Llorcy jsme zamířili do Lucas Carton, ikonické pařížské restaurace propojené s domem Pommery. Místo, kde se haute cuisine setkává s tradicí, a kde každé sousto má svůj příběh.
Menu začalo jemným amuse-bouche – humřím klepetem a tartarem, následovaným tuňákem s citrusovým gelem, raviolem s lanýžem a kaviárem,
a holubem s portskou omáčkou. Každý chod byl dokonale sladěn se sklenkou šampaňského – od Pommery Apanage Brut až po výjimečné Cuvée Louise Rosé 2004.
Vrchol večera? Sklenka Château Cantenac Brown 2010, elegantního Margaux
s hloubkou a noblesou, které si zaslouží pomalé tempo. A protože Francie se loučí sladce, závěr patřil dezertu mille-feuille s karamelem a vanilkovým krémem – dokonale vrstvenému, jako celý Champagne trip s WineBoxCB.
Druhý den už jen Eiffelovka, Louvre a káva na pařížské terase.Klient v Paříži zůstal. My se vracíme domů, abychom připravili další zážitek – degustační večeři
s Champagne Deutz, kterou v rámci Festivalu vína Český Krumlov pořádáme u nás v Plzeňce 14. října.




























































Komentáře